Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Pulay Gyula
Közszolgáltató vállalkozások (integritásközpontú) menedzsmentje

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Hantos Elemér Gazdálkodás- és Regionális Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Pulay Gyula
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A vállalkozások jelentős része közszolgáltatást nyújt. Nekik a közszolgáltatás jogi környezetéhez kell igazodniuk, a közszolgáltatóktól elvárt értékeket kell követniük. Utóbbit nevezzük szervezeti integritásnak. Emellett eredményesen kell működniük. Ezen összetett és sajátos kihívás indokolja, hogy önálló kutatási téma legyen a doktori iskolában. A kutatás célja annak vizsgálata, hogy az integritás és az eredményesség követelménye miként jelenik meg a közszolgáltatások szabályozásában, és a közszolgáltató vállalkozások miként tudnak ennek megfelelni.
Kérdések: Miként tudják a közszolgáltató vállalkozások fejleszteni menedzsmentjüket? Hogyan tudják az eredményességi és az integritási követelmények teljesítését összekapcsolni? Milyen szabályozásra van szükség a két követelményrendszer összehangolása és könnyebb teljesíthetősége érdekében?
A kutatás eredményeképpen rendszerezett ismeretet kapunk a kettős követelmény gyakorlati érvényesüléséről, és feltárunk olyan vezetési módszereket, megfogalmazunk olyan szabályozási javaslatokat, amelyek segítségével a kettős követelményrendszer harmonikusabban teljesíthető.


Jelentkezési határidő: 2023-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )