Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Musinszki Zoltán
Kontrollingrendszerek fejlődése és fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Hantos Elemér Gazdálkodás- és Regionális Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Musinszki Zoltán
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A környezeti változások nem múlnak el nyomtalanul a szervezetek életében. A változások hatást gyakorolnak a döntéshozók információs igényeire, és ezen keresztül a kontrollingrendszer egyes elemeire (személyi, szervezeti, informatikai háttér, módszertan – vezetői számvitel) és funkcióira (tervezés, eltéréselemzés, kontrolling beszámolási rendszer) is. Ezek alapján az alábbi fő kutatási irányok fogalmazhatók meg:
• a kontrolling funkcionális területei (például termelés-, költség-, eredmény- és pénzügyi kontrolling) mennyire képesek alkalmazkodni a döntéshozók megváltozott igényeihez.
• a szervezetek adatvagyonának hasznosítási lehetőségei, az (elsősorban számviteli adatokra épülő) adatvagyon és a stratégiai döntéstámogatás kapcsolata.
• az ún. puha tényezők (például minőség-, kockázat- és ökokontrolling) miként jelennek meg és épülnek be a kontrollingrendszerbe.
• a környezeti változások (elsősorban a munkaerőpiaci változások és a digitalizáció) hatása a kontrolling szervezeti és személyi hátterére.
E fő irányok mellett a kutatások kiterjedhetnek a funkcionális területek és a gazdaság egyes szektorainak – szűkebb kutatási témámból adódóan elsősorban a mezőgazdaság és a felsőoktatás – kontrolling sajátosságaira is.


Jelentkezési határidő: 2023-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )