Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kincses Áron
A koronavírus világjárvány gazdasági következményei a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokra, a válságkezelő termékek addicionális hatásai a gazdaság térszerkezésére

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
regionális tudományok
Hantos Elemér Gazdálkodás- és Regionális Tudományi Doktori Iskola

témavezető: Kincses Áron
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

A pandémia gazdasági következményei Magyarországon azonnal és közvetlenül érintettek számos vállalkozást. Vannak olyan iparágak, tevékenységek, amelyek profitálnak a mostani időszakból (pl. futárszolgáltatás, on-line kiskereskedelem), ugyanakkor sok esetben az azonnali kereslet-visszaesés volt a jellemző (pl. turizmus, személyi szolgáltatások egy része, mint a fodrászok, kozmetikusok).
A mikro-, kis- és középvállalkozásokat érintő hatások az ország egyes részeit eltérően érinti. Ennek mértéke nagyban függ attól, hogy az ottani gazdasági-társadalmi szerkezet milyen jellemzőkkel bír, illetve a leginkább érintett területek vagy csoportok mekkora súlyt képviselnek az egyes térségekben.

Legfontosabb kutatási kérdések:
a, Hogyan alakította át mikro-, kis- és középvállalkozások működését koronavírus járvány? Milyen hatásai voltak/vannak ennek a gazdaság térszerkezetre?
b, Hogyan hatott a pandémia és a váláskezelés a térbeli egyenlőtlenségekre?
c, Milyen jó gyakorlatok azonosíthatók be a mikro-, kis- és középvállalkozások válságkezelésében?


Jelentkezési határidő: 2023-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )