Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Stirling András
Számítógépes fotokatalízis

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
anyagtudományok és technológiák
Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskola

témavezető: Stirling András
helyszín (magyar oldal): ELKH TTK
helyszín rövidítés: ELKH


A kutatási téma leírása:

Csoportunkban nemrég kezdtünk egy új témába, amelyben fotokatalitikus folyamatokat vizsgálunk. A fotokatalízis egy új, és izgalmas területe a kémiának, amelyben a fény-anyag kölcsönhatás lehetőségeit hasznosítjuk új katalitikus folyamatok kifejlesztésében. A fotokatalízis nagyon izgalmas vonása, hogy ötvöz különféle ötleteket és elveket a kémia különböző ágaiból, mint például elektrokémia, gerjesztett állapotok kémiája, elektronátadási folyamatok, katalízis. Ugyanakkor az eredményeket és a meggondolásokat meglepően sok területen lehet alkalmazni; gondolhatunk például a biokémiára (fotoszintetikus folyamatok) vagy akár szilárdtestkémiai jelenségekre, mint a napelemekben zajló folyamatok.

A téma több részre tagolódik, mint például kvantumkémiai módszerek teljesítőképességének vizsgálata gerjesztett állapotok leírásában, vagy a fotokémiai és katalitikus lépések leírása különféle fotokatalitikus reakciók esetén. Főként olyan reakciókkal foglalkozunk, amelyeket kísérletes partnereink dolgoztak ki és fejlesztenek. A téma során a hallgató megismerkedik a szimulációk elméleti és technikai kérdéseivel, a kvantumkémia gyakorlati kérdéseivel és azzal, hogy hogyan tud a kísérlet és elmélet együtt dolgozni és egymás munkáját segíteni. A hallgatónak hazai és nemzetközi konferenciákon is részt kell vennie, és be kell mutatnia az eredményeit.


Jelentkezési határidő: 2023-02-03

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )