Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Berkesi Márta
A földtani eredetű CO2 kigázasodás vizsgálata természetes környzetében (Balaton-felvidék): a földtani CO2 fluxus pontosítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
földtudományok
Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Berkesi Márta
helyszín (magyar oldal): ELTE TTK FFI és ELKH Földizikai és Űrtud. Kutatóintézet
helyszín rövidítés: ELTE


A kutatási téma leírása:

Olyan doktorandusz hallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen vesznek részt az MTA-FI FluidsByDepth Lendület kutatócsoport munkájában, ahol fiatal és szenior kutatók együttműködésével kiválósági kutatásra törekszünk. Weboldal: fluidsbydepth.epss.hu, Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100084520572524. A kutatócsoport azokat a földtani jelenségeket vizsgálja és modellezi a Pannon-medence központi részén (Bakony-Balaton vulkáni terület), amelyeknél a CO2 akár több tíz kilométeres mélységből jut el a felszínig. A geofizikai és geokémiai modellek – egymást kiegészítő – eszköztárával tárjuk fel, hogy az illó-gazdag fluidumok hogyan keletkezhetnek és milyen mód(ok)on szállítódhatnak. A hallgató kapcsolódhat terepi/kőzetvizsgálatokhoz, fluidumzárvány/talajgáz vizsgálatokhoz, geokémiai és geofizikai modellezésekhez.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
kőzettan/geokémia/geofizika ismerete előny, de nem kötelező

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )