Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Sekélyföldtani, geomorfológiai és környezeti térképezés térinformatikai és geofizikai módszerekkel

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
földtudományok
Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Kovács Gábor
helyszín (magyar oldal): Szombathely, ELTE BDPK Földrajzi Tanszék
helyszín rövidítés: ELTE


A kutatási téma leírása:

Az üledékföldtani, geomorfológiai és környezeti térképezések a térinformatikai és geofizikai módszerek fejlődésével, elterjedésével és elérhetővé válásával párhuzamosan fejlődtek. A hagyományos fúrásos, terepi és térképező módszerek hatékonyabbá és pontosabbá tehetők különféle elemzési és mérési módszerek használatával. A pontszerű megfigyelések eredményei egy nagy felbontású domborzatmodell geomorfometriai elemzésével, távérzékelés termékek feldolgozásával és geofizikai térképezéssel pontosabban kiterjeszthetők, ezáltal lehatárolhatóvá válnak az egyes tájhasználati kategóriák, geomorfológiai formák, továbbá azok paraméterei és különbségei számszerűen meghatározhatók. A kutatási terület és az alkalmazott módszertan szabadon választható, de elsősorban tektonikus geomorfológia, folyóvízi morfológia, időbeli környezeti változások és talajtérképezés a fő kutatási terület.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
Alapvető jártasság térinformatikai szoftverek kezelésében. Geomorfológiai, üledékföldtani, talajtani jártasság és/vagy tektonikus geomorfológiai alapismeretek.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )