Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Pytel Ákos
Intermittálló katéterezést folytató betegek profilaktikus kezelésének infektológiai vonatkozásainak, valamint életminőségüknek prospektív vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Pytel Ákos
helyszín (magyar oldal): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
helyszín rövidítés: ÁOK


A kutatási téma leírása:

Krónikus vizeletretenció, amennyiben az ürítési zavar invazív, vagy konzervatív terápiával nem szüntethető meg, katéteres vizelet deviációt tesz szükségessé. Ezek közül még a legkevesebb szövődménnyel járó intermittálló katéterezés mellett sem elhanyagolhatóak a szövődmények, és ezek által a betegek életminőségére gyakorolt negatív hatások. Az irányelvek, irodalmi hivatkozások nem egységesek abban a tekintetben, hogy szükséges-e, és ha igen milyen formában az intermittálló katéterezésben részesülő betegekek profilaktikus kezelése. Kutatásunk célja prospektív úton feltérképezni egy általunk kidolgozott profilaxis hatékonyságát, valamint az intermittálló katéterezést folytató betegek életminőségét kívánjuk vizsgálni.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-19

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )