Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Komócsi András
Koronária angioplasztikán átesett betegek magas vérlemezke-reaktivitásához vezető klinikai és genetikai tényezők vizsgálata, a beteg egyéni igényeihez alakított trombocit

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
klinikai orvostudományok
Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Komócsi András
helyszín (magyar oldal): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
helyszín rövidítés: ÁOK


A kutatási téma leírása:

A kombinált trombocita aggregáció gátló (TAG) kezelés alapvető fontosságú koronária intervención átesett betegeknél a recidív trombotikus szövődmények kivédésére. A jelenleg elterjedten használt aszpirin és clopidogrel kezelés mellett azonban jelentős egyének közötti különbségek észlelhetők a maradék trombocita-reaktivitás (RPR) mértékében. A magas RPR (HRPR) fokozott rizikót jelent PCI után a miokardiális infarktus, halál, stent trombózis tekintetében, emiatt a terápia optimalizálása ebben a betegcsoportban nagy jelentőségű lenne. Célunk egy klinikai-genetikai alapon történő diagnosztikus rendszer és egy megbízható TAG monitorozási algoritmus felállítása mely lehetővé teszi a HRPR betegek azonosítását, a HRPR okainak részletes feltárását és az egyéni igényekhez alakított TAG kezelés beállítását.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-19

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )