Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kovács Sándor
Reprodukáló magú Hilbert-terek és alkalmazásai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Kovács Sándor
helyszín (magyar oldal): ELTE IK
helyszín rövidítés: IK


A kutatási téma leírása:

A reprodukáló magú Hilbert-terek (röviden RMHT) egységes elméletének kidolgozása a XX. század második felére tehető. Az RMHT-k általános elméletének rengeteg alkalmazási lehetősége van. A statisztikai tanuláselméletben fontos szerepet kap például a gépi tanulás matematikai megalapozásában, de az a tény, hogy a Szoboljev-tér és Paley-Wiener-tér is RMHT azt eredményezik, hogy közönséges/parciális differenciálegyenletek, integrálegyenletek és jel- és képfeldolgozás elméletének szempontjából, illetve numerikus szempontból is érdemes vizsgálódni. A jelentkező feladata az RMHT alkalmazási lehetőségeinek alapos megismerése, további alkalmazási lehetőségek keresése, majd az elsajátított tudás alkalmazása.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások: 
Szilárd funkcionálanalitikai és mértékelméleti alapok, ajánlott Matlab vagy Mathematica vagy Maple vagy a Python programozási nyelv ismerete

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )