Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Mobil és okos eszközök integrálása az oktatásba

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Illés Zoltán
helyszín (magyar oldal): ELTE IK Média- és Oktatásinformatika Tanszék
helyszín rövidítés: ELTE


A kutatási téma leírása:

Az utóbbi évek informatikai fejlődésének eredményeként az tapasztalható, hogy a számítógépek és a hétköznapi valóság egyre közelebb kerül egymáshoz. Ennek kézzelfogható jele, hogy a mobil, okos eszközök, elsősorban az okos telefon, tablet, mikrokontrolleres eszközök stb. használata a mostani életünk szerves részévé vált vagy egyre erőteljesebben válik.
Ennek alapvetően két oka van. Egyrészt a kisebb eszközök is „elég nagy” teljesítménnyel bírnak, másrészt ezek elérhetősége természetes lett. Ezen eszközök oktatásba integrálása az a következő lépés, ami új lehetőségeket kínál, teljessé teszi a folyamatot. A mai hallgatók aktív használói, fogyasztói ennek a digitális eszköztárnak, így nem kérdés, hogy ehhez alkalmazkodni kell!

A PHD kutatási munka során meg kell vizsgálni az elérhető eszközöket, azok esetleges operációs rendszerének felépítését, fejlesztési jellegzetességüket, oktatásban betölthető szerepüket. Vizsgálandó az oktatásba integrálhatóságuk, és a megfelelő módszerek kialakíthatósága ahhoz, hogy az oktatási folyamat hatékony támogatását biztosítsák és nem csak a figyelem megosztás legyen a hatásuk!

A kutatási munka eredményeképpen a cél egy olyan moduláris rendszer, oktatási környezet kialakítása, amely illeszkedik az új eszközvilághoz, ami új oktatási környezetként kiegészíti a jelenlegit.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )