Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bencsik Gergely
Neurális hálók alapú integrált Ipar 4.0 keretrendszer létrehozása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Bencsik Gergely
helyszín (magyar oldal): Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar
helyszín rövidítés: IK


A kutatási téma leírása:

A PhD hallgató feladata egy Ipar 4.0 keretrendszer tervezése és kialakítása. Az adatok különböző gépekből és berendezésekből online jönnek közös hálózaton keresztül, amelynek kialakítása további feladat. Az adatok egy közös adatbázisba kerülnek eltárolásra. Ezután következik a neurális hálókkal és gépi tanulási módszerekkel történő vezérlési és ellenőrzési modul tervezése és implementálása. A keretrendszert konkrét gépeken és szenzorokon kell kialakítani és tesztelni. Ezen gépek és adatok rendelkezésre állnak a kutatáshoz.

A keretrendszernek biztosítania kell, hogy újabb gépek vagy szenzorok becsatolása minden szinten automatikusan megtörténhessen. Ha új gépek vagy új szenzorok beépítésére kerül sor, akkor azok adatinak beépítése az adatbázisba automatikusan, módosítások nélkül kell, hogy megtörténjen. Az irányítási és vezérlési feladatok újrakalibárálása is automatikusan kell, hogy megtörténjen. Új szenzorok esetében a neurális hálózat automatikus újratanítási lehetőségének biztosítása további feladat.

előírt nyelvtudás: magyar vagy angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások: 
Szombathelyi jelenlét.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )