Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bencs László
Atmoszférikus ködfénykisülés vizsgálata természetes vizek és vízi üledékek fémtartalmának meghatározásához

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
kémiai tudományok
Hevesy György Kémia Doktori Iskola

témavezető: Bencs László
helyszín (magyar oldal): Alkalmazott és Nemlineáris Optikai Osztály, Wigner Fizikai Kutatóközpont, H-1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.
helyszín rövidítés: ELKH


A kutatási téma leírása:

A kutatás keretében, laboratóriumi körülmények között kívánunk tanulmányozni egy olyan plazma alapú mérőrendszert, amely felhasználható nyomelemek online meghatározására folyami és tavi üledékmintákból. A mérési elrendezés egy egyenáramú ködfénykisülési plazmából és egy multielemes optikai emissziós detektorból áll. A kutatás fő célja a mérőrendszer deszkamodelljének fejlesztése és tesztelése, alapvető tulajdonságainak (pl. háttérspektrumok, analitika atomvonalak, jel-zaj arányok, spektrális és nem spektrális zavaróhatások) tanulmányozása, valamint a működési feltételek optimálása, amelyek a legelőnyösebbek az üledékekben jelenlevő fémek gyors, monitorelvű megfigyeléséhez.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
Ködfénykisülési/plazma spektroszkópiában szerzett tapasztalat előnyt jelent.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )