Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Martos Tamás
Egészségcélok társas ökológiája fiatalkorban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
neveléstudományok
Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Martos Tamás
helyszín (magyar oldal): Neveléstudományi Intézet
helyszín rövidítés: NI


A kutatási téma leírása:

A pozitív testi és lelki egészség elérésének és megtartásának fontos tényezői a személy egészséggel kapcsolatos céljai, a célokhoz kapcsolódó értékelések, érzelmi, kognitív és társas folyamatok. A célok fontos elemei a társas kapcsolatok működésének, és kölcsönhatásban állnak a személy társas ökológiai kontextusával is. Az egészségcélokkal kapcsolatban több olyan kutatási részterület is megfogalmazható, melyeket a korábbi kutatások nem tisztáztak, és melyeket a doktori programba bekapcsolódó PhD hallgatók kidolgozhatnak, elmélyíthetnek. Az alábbi példák a lehetséges tágabb témaköröket mutatják be:
1. A személyes egészségcélok szerepe serdülő- és fiatalkorban az egészségmegőrzés és -fejlesztés szempontjából.
2. A személyes egészségcélok szerepe serdülő- és fiatalkorban a stresszel, krízisállapotokkal és betegséggel összefüggésben.
Mindkét témakör esetében alapvető szempont továbbá a kontextuális, társas ökológiai hatások elemzése és a lehetséges beavatkozási lehetőségek feltárása is.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2023-05-29

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )