Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szepes Zoltán
A diagnosztikus és palliatív endoszkópos eljárások eredményessége a felső tápcsatornában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Szepes Zoltán
helyszín (magyar oldal): SZTE ÁOK I.sz. Belgyógyászati Klinika
helyszín rövidítés: In1ST


A kutatási téma leírása:

A pancreatobiliaris és felső tápcsatornai daganatok felismerésében és szövettani verifikációjában a gastroscopia, míg a lokális kiterjedés és nyirokcsomó érintettség meghatározásában az endoszonográfiának nélkülözhetetlen szerepe. Gyakran azonban ezek a daganatok előrehaladott állapotban kerülnek felismerésre, amikor műtéti beavatkozásra már nincs lehetőség. .A kutatásban ezért két fő célkitűzésünk van:
1. endoszonográfia eredményességének értékelése a felső tápcsatornai és pancreas daganatok diagnosztikájában, mintavételében.
2. az endoszkópos palliatív eljárások eredményességének értékelése, mely magában foglalja többek között a malignus nyelőcső szűkületek öntáguló fémstent implantációját, az malignus epeúti elzáródások endoszkópos kezelését és az endoszonográfia vezérelt tumor ablációkat.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2023-01-31


2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )