Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szepes Zoltán
Operatív endoszkópos beavatkozások

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Szepes Zoltán
helyszín (magyar oldal): SZTE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika
helyszín rövidítés: IN1ST


A kutatási téma leírása:

Az endoszkópos technika fejlődésével a diagnosztika mellett terápiás beavatkozások elvégzésére is lehetőség nyílik malignus és benignus tápcsatornai betegségekben egyaránt. Az új endoszkópos eljárások helye a terápiás protokollban még mindig nem egyértelmű, illetve számos kérdés merül fel a kezelés pontos kivitelezésére vonatkozóan. Kutatásunk célja ezért értékelni a kezelések biztonságosságát, eredményességét, költséghatékonyságát a konvencionális kezelési módokkal összevetve. Vizsgálatunkban értékeljük:
1. előrehaladott daganatok endoszkópos palliációja, mely magában foglalja többek között a nyelőcső, epeúti és gyomorkimeneti obstrukciók öntáguló fémstent implantációját, a pancreas szolid és cystosus daganatainak EUS-vezérelt ablációját.
2. korai vastagbélrákok endoszkópos kezelésének biztonságosságát
3. benignus tápcsatornai betegségek endoszkópos ellátását beleértve többek között az gumigyűrű ligáció és atgon plazma koaguláció eredményességének összevetését GAVE szindróma és irradiációs proctitis esetén, valamint a postoperatív varratvonali szűkületek endoszkópos kezelését.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2023-01-31


2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )