Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szente Viktória
Érzékszervek szerepe az élelmiszer-fogyasztói döntéshozatalban –objektív és szubjektív tényezők hatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Szente Viktória
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelm Tanszék
helyszín rövidítés: GTKMT


A kutatási téma leírása:

A fogyasztói döntések befolyásolásának módja egyre összetettebb, amely folyamatos kihívás elé állítja az élelmiszer-ellátási lánc szereplőit. Az egyéni érzékelés és észlelés szerepe nem vitatható a vásárlások során, mérhetősége – annak komplexitása miatt – azonban nehéz. Marketing szempontból a beavatkozásra leginkább az érzékszerveken keresztül van lehetőség. A kutatás során élelmiszerek érzékszervi bírálatára kerül sor korszerű technikai eszközök segítségével, amelynek során mérjük a vizuális, auditív, szaglószervi, tapintásbeli és ízlelési tényezők szerepét. A termékek aromaanyagaiban mérhető különbségeket elektronikus szenzorsorokon alapuló ún. elektronikus-orr és -nyelv készülékekkel is vizsgáljuk a szubjektív (márka preferencia) és objektív (mérhető íz/illat) tényezők leírása érdekében. Eredményeink segíthetnek a fogyasztói viselkedés jobb megértésében, illetve a termékprofil-kialakítás módszertanának fejlesztésében.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2022-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )