Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Takács István
A biztonságpolitikára és a gazdasági-társadalmi egyensúlyra ható tényezők kutatása a társadalom – globalizáció – adózás közgazdasági összefüggéseiben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Takács István
helyszín (magyar oldal): Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A biztonságpolitika – a biztonságtudomány gazdasági-társadalmi dimenzióival foglalkozó tudományterületeként – az általános politika része, amely magában foglalja a biztonság szavatolására meghatározott célokat és elveket, az azok megvalósítását szolgáló intézmények és szervek részéről foganatosított rendszabályokat, tevékenységeket, ugyanakkor ehhez igényli a biztonságpolitika „tárgya”, a lakosság aktív részvételét. A téma célja a biztonságpolitika és az állam működésének finanszírozásában kiemelt közgazdasági funkciót betöltő adórendszer összefüggéseinek kutatása: kiemelten az adópolitikák és azok társadalmi reflexiói, hatásuk a gazdasági-társadalmi egyensúlyra, az egyensúlytalanságok biztonsági kockázatai, a kockázatok becslési módszerei, a nemzeti politikák mozgástere a globalizációban.

előírt nyelvtudás: angol B1
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): Angol B2
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2022-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )