Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Krajcsák Zoltán
A humán kockázatok nemzetbiztonsági szempontú modellezése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Krajcsák Zoltán
helyszín (magyar oldal): Óbuai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar - 1081 Budapest, Népszínház utca 8.
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A nemzetbiztonsági ellenőrzés hatálya alá eső munkakörökbe történő kiválasztás során a munkatársak humán kockázatát is vizsgálni kell. A téma célja e humán kockázatértékelés pontosítása és egy új modell javaslatának elkészítése. Az alkalmazottak szervezet és szakma iránti elkötelezettsége képes lehet az elvárt munkahelyi viselkedést támogatni, így a kockázatokat részben előre jelezni. A humán kockázat klasszikus megközelítésén túl többek között a szervezeti kultúrába való beilleszkedés, az elkötelezettség és a munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák teljes körű értékelésének hiánya is növeli a későbbi meg nem felelés, illetve a fluktuáció esélyét.
Kutatási célok:
1. A szervezeti és szakmai elkötelezettség beillesztése a humán kockázatok értékelésének rendszereibe.
2. Új kockázatmenedzsment rendszer kidolgozása a toborzás és kiválasztás sikerességének növelésére, a hosszú távú foglalkoztatás elősegítésére.
3. A stratégiai menedzsment eszköztárának felhasználásával hosszú távú megoldások ajánlása a közszféra számára a humán kockázatok csökkentése érdekében.

előírt nyelvtudás: angol középfok (B2)
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2022-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )