Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nagy András
Szlivka Ferenc
Autóipari innovatív gyártásközi tárolórendszer kialakításának vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Szlivka Ferenc
társ-témavezető: Nagy András
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar - 1081 Budapest, Népszínház u. 8.
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

Az autóipar rohamos fejlődése újabb és újabb technológiák bevezetését indokolja. A kutatás célja egy olyan új és innovatív tárolórendszer kifejlesztése, melynek során a forgácsolt félkész- és késztermékek (pl. henger, dugattyú, főtengely) tárolása és gyártóegységen belüli és kívüli anyagmozgatása is biztonságosan megoldható. Jelenleg a gyártó cégek a motorblokkokat és hengerfejeket gyártásközi belső logisztikai folyamataikban műanyag bakokon tárolják. Ezen logisztikai folyamatok feltérképezése és matematikai módszerekkel történő tanulmányozása fontos része a kutatásnak. A jelenleg alkalmazott tárolórendszerek vizsgálata is szükséges annak érdekében, hogy feltérképezzük a tárolórendszer elemeiről származó szennyeződések által okozott problémák gyakoriságát. A tárolórendszer kopásának tanulmányozásához kísérleti módszer kifejlesztésére van szükség, amivel empirikus módon meghatározható az ideális geometria és anyagpárosítás.
A gyártásközi tárolórendszerek által okozott szennyezés problémája megoldást kíván, az egyre növekvő minőségi feltételek miatt, hiszen emiatt a motor teljesítménye csökken és nem éri el a kívánt üzemidőt. Végül az eredeti és az optimalizált tárolórendszer összehasonlításával ki kell mutatni a szennyeződések által okozott minőségi problémák számának csökkenését.

előírt nyelvtudás: angol B2
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2022-01-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )