Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kiterjedt csontdefektusok pótlásának lehetőségei, massziv osteochondrális homograftok, autograftok, endoprotézisek összehasonlító vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Rácz Károly Klinikai orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Szendrői Miklós
helyszín (magyar oldal): Semmelweis Egyetem, Ortopédiai Klinika
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A jelenlegi modern kemo- és radiotherápiás protokollok birtokában a csontdaganatok (rosszindulatú) 70-85%-ban lehetőség van végtagmegőrző műtétek végzésére. Ez nem utolsósorban a rekonstrukciós sebészeti technikák fejlődésének köszönhető, mivel onkológiai értelemben radikális vagy széles rezekciókat követően 20-60 cm hosszúságú csontsegment pótlására lehet szükség.
A pótlás történhet tumorendoprotézissel, porcfelszínt is tartalmazó masszív homografttal mely lehet liofilizált, besugárzott vagy mélyfagyasztott. Használható érnyeles vagy szabad autológ fibula graft, önállóan vagy homografttal erősítve, a tumoros rezekátum speciális autoclavos eljárást követően.
E módszerek összehasonlító vizsgálata, a szövődmények, a funkció és az életminőség függvényében a cél hosszútávú utánkövetések eredményei tükrében.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2022-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )