Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Berek Lajos
Mechanikai és humán védelem fejlesztési lehetőségei a személy- és vagyonvédelemben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Berek Lajos
helyszín (magyar oldal): Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A magántulajdon megnövekedett aránya és annak fokozott veszélyeztetettsége jelentősen előtérbe helyezte a személy- és vagyonvédelmet. A személy- és vagyonvédelem mechanikai, élőerős védelemmel, valamint az elektronikai jelzőrendszerek alkalmazásával valósítható meg. A hatékony védelmet a három eszközrendszer optimális, komplex alkalmazása biztosítja. A személy- és vagyonvédelem speciális területein más- és más módszereket és eljárásokat, a körülmények és a sajátosságok figyelembevételével kell alkalmazni. Főbb területek a személyvédelem és a vagyonvédelem. A vagyonvédelmen belül meghatározó részek az objektumvédelem, a bankok és pénzintézetek védelme, szállodák és bevásárlóközpontok biztonsága, szállítmánybiztosítás, pénz- és értékszállítás stb.

Kutatási célok:
1. A mechanikai védelem eszközeinek vizsgálata, fejlesztése.
2. Az élőerő alkalmazásának elemzése, a kiválasztás, az őrzés és védelem új eljárásainak kidolgozása, a régiek tökéletesítése.
3. Az élőerős védelem során alkalmazható eszközök vizsgálata.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol alap "C"
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )