Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A női vezetői karrier

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Gergely Éva
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
helyszín rövidítés: DEGTK


A kutatási téma leírása:

Napjainkban még mindig él az a tapasztalat, hogy a vezetői szintek növekedésével egyre csökken a vezetésben részt vevő nők aránya. A kutatás fókuszába a női vezetők állnak, a női vezetők karrierelképzelései, karriercéljai, karrierlehetőségei. Cél beazonosítani a tehetséges női vezetők ismérveit, a siker tényezőit, a karriermotivációkat, vezetői tulajdonságokat. Kiemelt szerepet tulajdonítunk a női vezetők munkahelyi és személyes jellemzőire, a munka-magánélet egyensúly feltárására, továbbá az üvegplafon jelenségre. Feltárásra kerülnek a női vezetők előrelépését akadályozó legfontosabb tényezők, gátak. Az emberi erőforrás menedzsment és a vezetéstudomány területét kiegészítve a kutatás pszichológiai aspektusból is rávilágít a témára, szociálpszichológiai oldalról érinti a sztereotípiát, az attitűdöt, míg mélylélektani oldalról az énkép és az önismeret is vizsgálatra kerül.
A kutatásban nemzetközi és hazai szakirodalmak feldolgozását végezzük el, kérdőíves vizsgálatokat és szakértői interjúkat készítünk.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )