Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Laufer Edit
Lágy számítási módszereken alapuló kockázatkezelési eljárások

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Laufer Edit
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, 1081 Budapest, Népszínház u. 8.
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

A kockázatkezelés egyre gyakrabban kerül újra a kutatások középpontjába, hiszen az elmúlt évek gazdasági válsága, a környezeti és éghajlati szélsőségek, vagy az orvosi diagnosztika területén az újabb felismerhető és mérhető rizikófaktorok megjelenése, a korábbiaknál hatékonyabb kockázatkiértékelő rendszermodelleket igényelnek. A rendszerparaméterek nagy száma és összefüggéseik bonyolultsága a modell komplexitását eredményezi, amit a megfelelő módon kezelni kell. A kockázati tényezők között egyaránt szerepelnek kvalitatív és kvantitatív módon leírtak is, ezért a kiértékelés során olyan eszközre van szükség, ami képes mindkét bemenettípus kezelésére. A kockázatkezelő rendszereknél gyakran tapasztalható bizonytalanságot, a tényezők meghatározásában és a kiértékelésben rejlő szubjektivitást is figyelembe véve ilyen típusú rendszerekben a lágy számítási módszerek alkalmazására van igény.

Kutatási célok:
- lágy számítási módszerek alkalmazhatósága a kockázat kezelésterületén
- a meglévő módszerek, algoritmusok továbbfejlesztése, új megoldások kidolgozása
- az új eredmények tesztelése, eredmények összehasonlítása

előírt nyelvtudás: angol középfok
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )