Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Benedek Csaba
Mobil 3D környezetérzékelés geo-adatbázis háttérrel

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
informatikai tudományok
Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola

témavezető: Benedek Csaba
helyszín (magyar oldal): Pázmány Péter Katolikus Egyetem Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: PPKE


A kutatási téma leírása:

"Napjaink érzékelői forradalmasították a 3D információgyűjtést. Az autós fedélzeti Lidar szkennerek, kamerarendszerek és navigációs szenzorok nagy időbeli, de limitált térbeli felbontású méréssorozatokat rögzítenek, ahol a környezeti takarási jelenségek és a rövid megfigyelési idő korlátozzák a begyűjthető információt.
Az újgenerációs térinformatikai rendszerek (GIS) nagy térbeli részletezettségű 3D térképet tárolnak a városról sűrű pontfelhők, fényképek, és szemantikai metaadatok formájában. Itt nagy kihívás a térfelmérések magas költsége, gazdaságos kiértékelése, és a meta-adatok folyamatos frissítése.
A kutatás fő célja az instant autós érzékelés és a GIS rendszerekben található információk együttes kiaknázásának támogatása olyan új algoritmikus eszköztárral, amivel az önjáró autók valós időben, döntésük előkészítéséhez juthatnak releváns GIS információkhoz, valamint lehetőség nyílik a járművek szenzoradatait GIS bővítéshez és frissítéshez felhasználni.
"

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások: 
C/C++ programozási gyakorlat szükséges. Számítógépes látás, képfeldolgozás vagy pontfelhő alapú 3D felismerés, illetve rekonstrukció területeken szerzett tapasztalat előnyt jelent.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-07-31


2021. V. 01.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. május 21-én 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )