Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zarándy Ákos
Autonóm járműirányítási adat fúziós algoritmusok kutatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pázmány Péter Katolikus Egyetem
informatikai tudományok
Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola

témavezető: Zarándy Ákos
helyszín (magyar oldal): "Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar és Knorr-Bremse Reserach & Development Center"
helyszín rövidítés: PPKE


A kutatási téma leírása:

Napjainkban az autonóm járművek irányítása új kihívásokkal fordul az informatika tudományága felé; a klasszikus algoritmusok helyett, új szofvertechnológiák alkalmazása vált szükségessé, speciális követelmények mentén. A hallgató feladata, hogy olyan algoritmusokat vizsgáljon, illetve alkosson meg, melyek a különböző forrásokból, különböző interpretációval leírt, különböző megbízhatósággal és minőséggel rendelkező, ugyanazon fizikai jelenségre vonatkozó adatokat összegeznek. A cél az így képzett kimeneti jellemzők minőségének és megbízhatóságának a maximalizálása, illetve az autonóm járműirányításra vonatkozó magas szintű biztonsági követelményeknek való megfelelőség biztosítása. Az adatminőségi elvárások mellett az algoritmusok erőforrás igénye, a felhasználás szerinti adaptálhatósága és a megbízhatóságuk ellenőrzésének komplexitása mind olyan szempontok, amelyeket a kutatásnak elemeznie kell és optimalizációjukra az algoritmusok kidolgozásában törekedni kell.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): német
további elvárások: 
informatikai, matematikai statisztikai, valószínűségelméleti ismeretek, neurális hálózati ismeretek, Matlab, C++

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-07-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )