Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Az egyéni és vállalati pénzügyi döntések megközelítése, különös tekintettel a viselkedési közgazdaságtan főbb megállapításaira

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Tóth Arnold
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

A racionalitáson alapuló közgazdasági gondolkodásmód a korábbiakban jelentősen uralta a diszciplínát, az optimalizálásra törekvő magatartás az egyéni és vállalati döntések fő mozgatórugójává vált. A későbbiek alternatív megközelítések is napvilágra kerültek, melynek egyik fő területe a viselkedési közgazdaságtan is.
A téma keretében lehetőség van olyan területek vizsgálatára, ahol a hagyományos racionalitáson túlmutató motivációk is megjelennek. Ilyenek többek között az egyének befektetési döntések, a pénzügyi tudatosság kérdésköre, a vállalkozás működésére irányuló gazdasági és személyes tényezők.
Kutatási kérdésként fogalmazódhat meg esetlegesen a gazdasági tanulmányok hallgatói pénzügyi tudatosságra gyakorolt hatása is.
Úgy gondolom, hogy a fentebbiekhez kapcsolódóan számos lefedetlen, vizsgálatra érdemes témát találhat egy doktori dolgozatát elkészíteni kívánó jelölt is.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )