Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Sági Judit
Vállalkozások vagyoni-jövedelmi helyzetének vizsgálata, komplex mutatószámrendszerek és csődvalószínűségi modellek alkalmazásával. Az extern sokkok hatása a vállalkozások

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Sági Judit
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

A Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola kitüntetetten a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment kérdéseit helyezi képzése és kutatása fókuszába. A javasolt téma a vállalkozások pénzügyi stabilitásának előrejelzésévgel (erre vonatkozó előrejelzési modellek kidolgozásával), ezek révén megalapozott menedzsment döntések támogatásával, illetve a vállalkozások extern sokkokkal szembeni ellenállóképességének javításával foglalkozik.
A kutatási témajavaslat célja a vállalkozások vagyoni-jövedelmi helyzetének vizsgálata, komplex mutatószámrendszerek és csődvalószínűségi modellek alkalmazásával. Az extern sokkok hatása a vállalkozások jövedelmezőségére. Javasolt kutatási kérdések:
- A csődmodellek mennyiben képesek előrejelezni a vállalkozások pénzügyi stabilitását;
- A modellek által túlélőnek jelzett vállalkozások vajon jobban képesek a válsághelyzetekhez alkalmazkodni;
- Hogyan mérhetőek a vállalkozások értékének összetevői, stb.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )