Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Remenyik Bulcsú
A fenntartható turizmus vizsgálata a magyarországi kis- és közepes vállalkozásoknál

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Remenyik Bulcsú
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

A téma meghirdetésének a célja a turizmusban működő vállalkozások fenntarthatósági törekvéseinek az elemzése az itthoni és nemzetközi példák alapján. A nagyobb szállodák zöld programjai mellett egyre hangsúlyosabbá válnak a fenntarthatóság kérdései a turisztikai KKV szektorban is. A magyarországi minőségi turizmus kiépítésében fontos szerepe van a kis- és közepes vállalkozásoknak, nélkülük a környezettudatos gondolkodás és felelős turista sem létezhet, a turisztikai KKV-k majdnem teljesen lefedik a magyarországi idegenforgalmi piacot.
A kutatás azokra a kérdésekre keresi a válaszokat, hogyan lehetne a kis- és középvállalkozások további fejlesztése során a keresletet diverzifikálni, minőségi idegenforgalmat építeni, figyelembe venni a helyi lakosság és a vendégek elégedettségét, megtartani a munkavállalókat, a turizmus számára megnyerni az Y és Z generációkat. A kutatás során nagy hangsúlyt fektetnünk a környezettudatos viselkedés elemzésére, a vagyon- és költséggazdálkodás fenntartható kialakításának kérdésére, a KKV szektor kutatás-fejlesztésének vizsgálatára, beruházási tevékenységére, pályázatainak elemzésére. A kutatás fontos feladata a nemzetközi viszonylatban vezető KKV-k helyzetének megismerése, piaci működésüknek a hazaiakkal való összehasonlítása.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )