Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Fenntartható ellátási-lánc globális trendjei és technológiai kihívásai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Kozma Tímea
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

A globális zöld logisztikai és ellátási láncok együttműködése bonyolult és összetett; mind a célok, kritikus pontok, konkrét módszerek, technológiák vizsgálata új tudományos eredményeket kínál. Tudományos kutatás révén ezen komplex rendszerek hatékonysága a jelenlegi szinten túl is növelhető.
A kutatás témája a turbulensen változó világ okozta innovációs technológiák hatásának ellátási lánc szintű vizsgálata, melyek alkalmazása a logisztika területén élhetőbb és vállalati szempontból eredményesebb, hatékonyabb jövőképet jelenthet. Az újító folyamatok, technológiák miatt kiélesedik a verseny a láncon belüli vállalatok között, és megjelennek olyan, eddig nem ezen a területen lévő cégek is, akik az új, zöldebb megoldást alkalmazva a piaci szegmens egy részét elnyerheti a többi vállalattól, a folyamatmenedzsmentben alkalmazott korszerű eszközei által.
A kutatás célja tehát megvizsgálni a globális technológiai újításokat folyamatmenedzsment szinten, melyek a zöld ellátási láncban mennek végbe egész Európában, ismertetni ezek előnyeit és hátrányait, rávilágítva a kritikus pontokra. A folyamatmenedzsment szinten elvégzett optimalizálás után a vállalatok számára az új technológiák használatának, eredményességének bizonyítása, kimutatása.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )