Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tudástranszfer hajlandóság a generációk között a munkahelyen

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Juhász Tímea
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

A tudásmenedzsment napjainkban az egyik divatos vizsgálati menedzsment terület és azon belül is fontos kérdéskör a tudástranszfer. Hasonlóan igen népszerű a generációk kutatása a munkahelyen. A kutatás során e két terület összekapcsolására törekszünk és alapvetően annak vizsgálatára, hogy milyen a generációk közötti tudásátadási hajlandóság egy vállalaton belül, e tekintetben milyen szerepe van a szervezeti hr-nek és a tudásukért cserébe mit várnak el a különböző életkorú munkavállalók egyrészt a szervezettől, másrészt a kollégák egymástól. Foglalkoznak-e ezzel a kérdéssel egyáltalán a munkáltatók és létezik-e, illetve kimutatható-e a kérdés kezelésének bármilyen gazdasági hasznossága a szervezetek és az egyén számára.
A kutatások során egyrészt modellt állítanánk fel annak bizonyítása céljából, mely generációk között milyen tudástranszfer relációk állapíthatók meg, és milyen elvárás változókkal számolhatunk a folyamat során. Reményeink szerint a tudásátadási hajlandóság a szervezetre és az egyénre gyakorolt hasznossági változóit is azonosítani tudjuk majd.

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )