Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kása Richárd
Innovációs stratégiák a 21. században – Vállalatok innovációs teljesítménye

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Gazdasági Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

témavezető: Kása Richárd
helyszín (magyar oldal): Budapesti Gazdasági Egyetem
helyszín rövidítés: BGE


A kutatási téma leírása:

Az innováció értelmezése és tartalma, így a vállalati innovációs stratégiák jellege is jelentős változáson ment át az elmúlt harminc évben. A kutatás ennek a változásának a megragadását, leírását és az így kialakult relációk összetevőinek kölcsönhatásait vizsgálja, melyhez célszerű mérési módszer kidolgozását is célul tűz(het)i ki. A téma vizsgálható vállalaton belül (hipotetikus vállalatmodell, kísérlet), vállalatok között (szegmentált kör, értékláncok) és regionálisan, illetve kapcsolható a technológiamenedzsmenthez, innovációs politikákhoz.
Kutatási kérdések:
- Hogyan változik időben az innovációs tevékenység tartalma, megítélése, stratégiái, figyelembe véve a globális megatrendeket? (Az innováció ciklusos felfogása)
- Hogyan értelmezhető az innováció és az innovációs stratégiák a digitális korban, a szingularitás küszöbén? (Az innováció evolucionista felfogása)
- Hogyan függnek össze az innovációs stratégiák és a vezetői képességek? (Az innováció egocentrikus felfogása)
- Hogyan mérhető az innovációs teljesítmény?

előírt nyelvtudás: angol

Jelentkezési határidő: 2021-08-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )