Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zemplényi Antal Tamás
Botz Lajos
A klinikai gyógyszerészet egészség-gazdaságtani értékelése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
gyógyszerészeti tudományok
Gyógyszertudomány Doktori Iskola

témavezető: Botz Lajos
társ-témavezető: Zemplényi Antal Tamás
helyszín (magyar oldal): PTE ÁOK Pécs, Szigeti u. 12.
helyszín rövidítés: ÁOK


A kutatási téma leírása:

A betegágy melletti, osztályos klinikai gyógyszerészi tevékenység nemzetközi viszonylatban és hazánkban is egyre nagyobb hányadát teszi ki a kórházi-klinikai szakgyógyszerészi feladatkörnek. Az egészségügyi hasznossága a nemzetközi szakirodalom alapján egyértelműen pozitív, viszont a gazdaságosságát tekintve nem egyöntetűek az eredmények. Az gazdasági elemzések nem egységes módszertan alapján készülnek, valamint megnehezíti a vizsgálatok, tanulmányok összehasonlítását, hogy a klinikai gyógyszerészi kompetenciákat és feladatköröket tekintve nem csak országok között, hanem országon belül is nagy eltérések vannak.
A PhD dolgozat célja a nemzetközi és hazai egészségügyi ellátásban előforduló legfontosabb klinikai gyógyszerészi intervenciók és kompetenciák összegyűjtése, a szakirodalom alapján a tevékenység egészség-gazdaságtani elemzésére alkalmas módszertan kialakítása, hazai adatok gyűjtése olyan egészségügyi intézményekből ahol osztályos munkát végző klinikai gyógyszerészek tevékenykednek, valamint a gyűjtött adatok elemzése a kialakított módszertannal.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-05-14

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )