Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Madácsy László
Kis kaliberű hasnyálmirigy stentek alkalmazása akut biliáris hasnyálmirigy gyulladás kezelésében és ERCP utáni hasnyálmirigy gyulladás megelőzésében

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Madácsy László
helyszín (magyar oldal): Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum Székesfehérvár
helyszín rövidítés: ENDO


A kutatási téma leírása:

A profilaktikus pancreas stentek az elmúlt években egyre szélesebb körben terjedtek el az ERCP-s gyakorlatban, elsősorban a post-ERCP-s pancreatitis megelőzése tekintetében. Saját vizsgálataink alapján azonban a már kialakulóban lévő post-ERCP-s és biliáris pancreatitis lefolyása is enyhíthető a kis kaliberű pancreas stentek korai alkalmazásával. Kutatásunk célja annak vizsgálata, hogy a prediktált súlyos, akut vagy cholangitissel társuló biliaris pancreatitises betegekben az urgens ERCOP során a papillotómia mellett elvégzett kis kaliberű pancreas stent beültetés hogyna befolyásolja a pancreatitis súlyosságának kimenetelét és szövődményeket a kontroll csoporthoz képest. Hasonlóképpen további célunk a prediktált súlyos post-ERCP-s pancreatitisben a korai pancreas stent beültetés megelőzi-e a súlyos szövődményeket a konzervatívan kezelt csoporthoz képest.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )