Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Különböző szubkultúrák multimodális autenticitás-gyakorlatainak, repertoárjainak kommodifikációja: változás, változatosság, érték, alkalmazkodás, együttműködés és konfron

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
nyelvtudományok
Nyelvtudományi Doktori Iskola

témavezető: Bartha Csilla
helyszín (magyar oldal): ELTE BTK
helyszín rövidítés: ELTE


A kutatási téma leírása:

A különböző szubkultúrák és a mainstreamek, sztenderdek együttélése és változása dinamikus kulturális, társadalmi, politikai, gazdasági motivációk, érintkezések, átjárások, egyezkedések, pozitív és negatív normaszegések többirányú, önmagukat és egymást formáló közös jelentés-, autenticitás- és identitásképzések mentén folyamatosan újraszerveződő kulturális, társadalmi, politikai, gazdasági presztízst és értéket képviselnek. A globalizáció és az internet által rendkívül gyorsan változó világban a centrum és periféria határvonalai méginkább elmosódnak megkönnyítve ezzel a kultúraközi átjárást, egyezkedést, amely révén a mainstream részévé vagy mainstreammé, orientáló kulturális, társadalmi, politikai, piaci mintává, értékké válhatnak korábban a kulturális, társadalmi, politikai, gazdasági perifériát reprezentáló szubkultúrák vagy bizonyos szubkulturális autenticitás-gyakorlatok és repertoárok. A doktori kutatásnak olyan kritikai szociolingvisztikai vizsgálat a tárgya, amelynek középpontjában a multimodális autenticitás-gyakorlatok kommodifikációja és reputációja áll, a közös jelentés-, autenticitás- és identitásképzések, -gyakorlatok és repertoárok változása, mainstreammé válása különböző konkrét színtereken, helyzetekben, modalitásokban és társadalmi gyakorlatokban hogyan és milyen tényezők mentén konstruálódik, továbbá mindezt a különböző külső és belső diskurzusok hogyan reprezentálják, elemzik és értékelik.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-05-10

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )