témavezető: Badakné Kerti Katalin
helyszín (magyar oldal): Gabona és Iparnövények Tanszék helyszín rövidítés: GIT
A kutatási téma leírása:
A snacktermékek gyártása során használt zsiradékokkal szembeni követelmény a hőtolerancia (magas oxidációs stabilitás), gazdaságosság, semleges íz és illat. A zsiradékok cseréje során kritikus kérdés,hogy a bármilyen okból történő csere után a vásárló ne érezze annak hatását a megszokott snacktermék fogyasztása során. A kutatás azon kritikus pontok vizsgálatára terjed ki, aminek során a sütőolajok kiválthatósága tudományos tesztekkel alátámasztást nyerhet (oxidácisó stabilitás-vizsgálatok megnövelt antioxidáns-tartalom mellett, valamint a sütött termékek vizsgálatai)
Jelentkezési határidő: 2020-12-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).