Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Sütőolajok technofuncionalitásának vizsgálata, megnövelt antioxidáns-tartalom mellett

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Badakné Kerti Katalin
helyszín (magyar oldal): Gabona és Iparnövények Tanszék
helyszín rövidítés: GIT


A kutatási téma leírása:

A snacktermékek gyártása során használt zsiradékokkal szembeni követelmény a hőtolerancia (magas oxidációs stabilitás), gazdaságosság, semleges íz és illat. A zsiradékok cseréje során kritikus kérdés,hogy a bármilyen okból történő csere után a vásárló ne érezze annak hatását a megszokott snacktermék fogyasztása során. A kutatás azon kritikus pontok vizsgálatára terjed ki, aminek során a sütőolajok kiválthatósága tudományos tesztekkel alátámasztást nyerhet (oxidácisó stabilitás-vizsgálatok megnövelt antioxidáns-tartalom mellett, valamint a sütött termékek vizsgálatai)


Jelentkezési határidő: 2020-12-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )