Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zsom Tamás
Hitka Géza
ÉTKEZÉSI PARADICSOM TÁROLÁSTECHNOLÓGIÁJÁNAK FEJLESZTÉSE

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Hitka Géza
társ-témavezető: Zsom Tamás
helyszín (magyar oldal): Árukezelési, Kereskedelmi és Érzékszervi Minődítési Tanszék
helyszín rövidítés: DPCSS


A kutatási téma leírása:

A vásárlási és étkezési szokások folyamatos változása a paradicsom tárolási potenciáljának növelését indokolja. Ezáltal igény mutatkozik a postharvest technológiák és vizsgálati módszerek fejlesztésére. A javasolt kutatási téma keretében különböző hagyományos és gyors mérési módszerek kerülnek alkalmazásra és kifejlesztésre a paradicsom objektív minősítésére. Másrészről igény mutatkozik az érésgátlás technológiai kialakítására valamint a tárolhatósági és polcon tartási idő növelésére. A kutatás kiterjed a hidegkárosodás vizsgálatára és detektálására, a mechanikai sérülések azonosítására és kedvezőtlen hatásának visszaszorítására valamint csomagolási módok kifejlesztésére.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-01-15


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )