Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Donkó Tamás
Milisits Gábor
A tojásösszetétel feltörés nélküli meghatározhatóságának és keltethetőségre gyakorolt hatásának vizsgálata komputer tomográfiával különböző baromfifajokban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
állattenyésztési tudományok
Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola

témavezető: Milisits Gábor
társ-témavezető: Donkó Tamás
helyszín (magyar oldal): Agrár-és Környezettudományi Kar - Állattenyésztés-technológia és Menedzsment Intézeti Tanszék
helyszín rövidítés: AKKÁT


A kutatási téma leírása:

A tervezett kutatás célja, hogy megvizsgálja a komputer tomográfia (CT) alkalmazhatóságát a tojásösszetétel feltörés nélküli meghatározására különböző baromfifajok (tyúk, pulyka, gyöngytyúk és lúd) esetében. A tervezett kutatási program jelentőségét az adja, hogy a tojásösszetétel roncsolásmentes meghatározásával lehetővé válik a tojásösszetétel keltethetőségre gyakorolt hatásának közvetlen vizsgálata, amire a korábbiakban eddig csak a tyúk fajban volt példa. A gyakorlat oldaláról a kutatás jelentősége abban áll, hogy kellő becslési pontosság elérése esetén lehetőség nyílhat annak a kritikus szik/fehérje aránynak a fajonkénti meghatározására, ami minimálisan szükséges az életképes madarak keléséhez.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )