Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tóth Péter
Szakképzés-pedagógiai kutatás

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
neveléstudományok
Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Tóth Péter
helyszín (magyar oldal): ELTE PPK NDI
helyszín rövidítés: NDI


A kutatási téma leírása:

Az elmúlt 20 évben a hazai szakképzés struktúrája, tartalma és kimeneti követelményei jelentős mértékben és többször is átalakultak, miközben a szelektív iskolarendszerből származó problémákat még nem sikerült maradéktalanul megoldani. A szakmatanulás alacsonyabb társadalmi presztízse miatt a korábbiakhoz képest eltérő adottságokkal rendelkező tanulók jelentek meg az oktatásban. Ennek ellenére a magyar szakoktatásra még mindig elsősorban a tanárközpontúság a jellemző, az ismeretközvetítésre szorítkozó módszertan helyét még nem vette át kellő mértékben a tudáskonstrukciót lehetővé tevő tanulóközpontú metodika.
A fentiek miatt a kutatás célja a hazai szakképzés tanítás- és tanulásmódszertani „átvilágítása”, a hazai és külföldi jó gyakorlatok bemutatása, továbbá valamely tantárgy(ak) vonatkozásában konkrét tanulóközpontú módszer(ek) esetében az eredményesség indikátorainak meghatározása, a módszer(ek) vizsgálata, az eredmények interpretálása.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-04-21

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )