Az abiotikus tényezők közül részletesen a hőmérséklet, a fény (PAR), és a vízellátottság hatását vizsgáljuk a paradicsom termésképzésre és a beltartalom (Brix°, cukor- és savtartalom, C-vitamin, polifenolok, karotinoidok, stb.)) alakulására. A hőmérséklet esetében nem csupán a léghőmérséklet, hanem a termés- és a növényfelszín-hőmérséklet hatásának értékelését is elvégezzük. A felsorolt beltartalmi összetevők közül külön kiemelt figyelmet tulajdonítunk a karotinoidok (likopin) bioszintézisére ható környezeti tényezők számszerűsítésére. A biotikus tényezők közül a fajta, mikorrhiza és az ezzel összefüggő környezeti tényezők hatásának vizsgálata szerepel a kutatás céljai között. Hajtatási körülmények között, pedig az oltás (mint biotikus tényező) hatásának értékelése a beltartalmi összetevőkre a kutatómunkánk egyik fontos célja.
előírt nyelvtudás: angol felvehető hallgatók száma: 1