Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kő Andrea
Digitális iker modellek szerepe a termelés és a logisztika területén

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Corvinus Egyetem
informatikai tudományok
Közgazdasági és Gazdaságinformatikai Doktori Iskola

témavezető: Kő Andrea
társ-témavezető: Nick Gábor András
helyszín (magyar oldal): Budapesti Corvinus Egyetem
helyszín rövidítés: BCE


A kutatási téma leírása:

Az Ipar 4.0 paradigma magába foglalja a termelési és logisztikai folyamatokat támogató informatikai megoldásokat, a hardver és szoftver eszközök együttesét és ezek hálózatban történő használatát. A gyártás és logisztika területén ez a versenyképesség kulcsa.
Napjaink korszerű szimulációs és adatelemzési szoftverei, könnyen elérhető számítási kapacitások lehetővé teszik a rendkívül bonyolult termelési rendszerek részletes vizsgálatát és optimalizálást. A gyártás, illetve a logisztika területén a diszkrét, eseményalapú szimulációs modellezés és a kapcsolódó részletes adatelemzés számtalan lehetőséget teremt a vállalat folyamatainak optimalizálására úgy mennyiségi, mint minőségi paraméterek tekintetében. A vállalat digitális iker modelljének megléte és napi gyakorlatban történő alkalmazása stratégiai tényező. Megvalósítása nem triviális, megköveteli az informatika, a gazdasági és a műszaki szervezet kooperációját, folyamatos adatalapú interakcióját.
A kutatás célja a termelési rendszerek és/vagy logisztikai hálózatok szimulációs modellezése, a modellek és a kapcsolódó módszerek vizsgálata, gyakorlati hasznosulás elemzése, az előnyök, kihívások azonosítása.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2021-04-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )