Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Poór Gyula
Gyulladásos, metabolikus és degeneratív mozgásszervi kórfolyamatok diagnosztikájának, terápiájának és rehabilitációjának klinikai kutatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Rácz Károly Klinikai orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Poór Gyula
helyszín (magyar oldal): Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI), Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Fizioterápiás Tanszéki Csoport
helyszín rövidítés: ORFI


A kutatási téma leírása:

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) egyedülálló mozgásszervi beteganyaga, valamint naprakész diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs gyakorlata révén kiváló hátteret jelent a klinikai kutatások számára.
Az átfogó téma a gyulladásos, metabolikus és degeneratív mozgásszervi kórképek klinikai, képalkotó és laboratóriumi diagnosztikája, a tüneti és biológiai terápiás kezelések valamint a reumatológiai rehabilitáció vonatkozásában kiváló lehetőséget jelent a szisztematikus napi gyakorlati munkából adódó tudományos következtetések levonására. Az intézeti beteganyag elsősorban a rheumatoid arthritis, a juvenilis idiopathiás arthritis, a spondylitis ankylopoetica, az arthritis psoriatica, az arthritis urica, a polymyalgia rheumatica és számos polyszisztémás autoimmun betegség, a gerincen és a végtagízületeken zajló porcbetegség, valamint a primer és szekunder osteoporosis illetve a többi metabolikus kórkép hosszú távú gondozását reprezentálja.

felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2021-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )