Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Molnár György
Újmédia és web 2.0 eszközök és rendszerek használatának oktatás/tanulásmódszertani kérdései

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eszterházy Károly Egyetem
neveléstudományok
Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Molnár György
helyszín (magyar oldal): Eszterházy Károly Egyetem
helyszín rövidítés: EKE


A kutatási téma leírása:

Az újmédia korában már nem csak oktatók, de a hallgatók is létrehozhatnak tananyagokat, jegyzeteket, melyeket gyorsan átvesz az egyetemista közösség. Ezen oktatási folyamat keretén belül a tartalom fogyasztóból tartalom létrehozó válik. Ennek az elméleti környezetét a mai internetes szolgáltatások többségét jelentő közösségi média (Facebook, Twitter, YouTube, Wikipédia) biztosítja. A közösségi média minimális kompetenciát és technikai hozzáértést vár el tőlünk, és a tartalomlétrehozásban egész nagy közösség vehet részt. Elmosódnak az én és ami, a tanár és a tanuló, az otthon, az iskola és a munkahely közti határok.
A kutatás célja annak vizsgálata, hogy az újmédia környezetében hogyan változik meg az ismeretszerzés módja, milyen biztos stratégiák léteznek a hiteles források felismerésére, és milyen szerep jut a nyílt tananyagnak. Milyen digitális kompetenciák szükségesek mindehhez.


Jelentkezési határidő: 2021-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )