Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zelkó Romána
Korszerű gyógyszerformák alkalmazása a klinikai gyógyszerészetben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
gyógyszerészeti tudományok
Gyógyszertudományok Doktori Iskola

témavezető: Zelkó Romána
helyszín (magyar oldal): SE
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A klinikai gyógyszer-technológiai kutatások során az individuális klinikai terápia biztosításához gyógyszerformulálási tevékenység végzése, és a különböző gyógyszerformák stabilitásának vizsgálata folyik, különös tekintettel a segédanyag öregedésére.
A formulálási munka célja magisztrális gyógyszerkészítmények előállítása, figyelembe véve a beteg egyedi igényeit. Ilyen rendszerekre példa a teljes parenterális táplálást biztosító tápláló keverék-infúziók, amelyek sokkomponensű heterogén diszperz rendszernek tekinthetők. Ugyancsak az individuális terápiát célozza olyan gyógyszerkészítmények előállítása, amelyek a hatóanyagot a forgalomban levő gyógyszerformákhoz képest más mennyiségben, térben és időben szabályozott módon felszabadítható formában tartalmazzák.
A formulálás eredményeként nemcsak az „egyénre szabott” gyógyszeres terápia biztosítható, hanem a beteg terápiás együttműködő képessége is jelentősen javítható.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-02-20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )