Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
András István
A képzők képzésének paradigmái: a tanuló szervezet megközelítés

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: András István
helyszín (magyar oldal): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

Az oktatási-nevelési folyamatban a képzők „formában tartása”, a képzőkkel (tanárokkal, oktatókkal, stb.) való folyamatos foglalkozás, a tréningek alkalmazása hozzájárulhat mind a szakmai, mind pedig a mentális „fittséghez”. A folyamatos önismeret és önvizsgálat, az önfejlődés igénye olyan folyamatokat generál, amelyek a tanuló szervezetben mind a szervezet jelenlegi tagjai számára mintát adnak, mind pedig az új tagok számára is követendő pályát jelölnek ki (értékek és magatartások). E fejlesztések megakadályozzák, illetve csökkentik a burnout (kiégés) kialakulásának lehetőségét, a szervezeti kultúrára, a munkahelyi légkörre és a szervezet tagjainak személyiségére is jótékony hatással lehetnek.
Olyan hallgatók jelentkezését várom, akik a fenti témában szívesen vennének részt alkalmazott neveléstudományi és pszichológiai kutatásokban.

további elvárások: 
Olyan hallgatók jelentkezését várom, akik szeretnének szervezetfejlesztési és kultúrakutatási kérdésekkel foglalkozni neveléstudományi megközelítésben.


Jelentkezési határidő: 2020-11-20

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )