Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kasza Gyula
Ózsvári László
A vadhúsból készült élelmiszerek előállításának jogi, piaci és gazdasági vonatkozásai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Állatorvostudományi Egyetem
állatorvosi tudományok
Állatorvostudományi Doktori Iskola

témavezető: Ózsvári László
társ-témavezető: Kasza Gyula
helyszín (magyar oldal): Állatorvostudományi Egyetem
helyszín rövidítés: ATE


A kutatási téma leírása:

Az elmúlt évtizedben felgyorsult a vadhúsból készült élelmiszertermékek fejlesztése, amely egy új fogyasztói keresletet elégít ki. Ezt a folyamatot nagymértékben segítette a jogi és szabályozási környezet fejlődése, amely ösztönzően hatott a piac legitim szereplőinek hosszú távú beruházásaira. Táplálkozástudományi és gazdasági szempontból is kívánatos lenne a vadhús részarányának további növelése a hazai élelmiszerláncban.
A kutatás célja, hogy hozzájáruljon a piaci igényeknek megfelelő, biztonságos vadhúsból készült élelmiszerek gazdaságos módon történő előállításához. Ennek érdekében feltárjuk a társadalmi, gazdasági, technológiai és jogi környezet hatásait és összefüggéseit, továbbá a vadhús-előállító, -feldolgozó és -forgalmazó vállalatok, valamint a fogyasztók véleményét. Áttekintjük a vadhús forgalmazásának speciális élelmiszerhigiéniai kérdéseit, az ezzel összefüggő jogszabályi hátteret és jelölési rendszert, a magyar fogyasztók preferenciáit a nemzetközi szakirodalom tükrében, amely alapján gyakorlati javaslatok fogalmazására törekszünk a kedvezőbb jogi környezet kialakítására és szakmai együttműködési lehetőségekre.

előírt nyelvtudás: Angol
további elvárások: 
Állatorvosi diploma, angol nyelvismeret

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )