Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Papp-Zipernovszky Orsolya
Buzás Norbert
Az egészségmagatartás és a technológia elfogadás szerepe a diabéteszes betegek terápiás hatékonyságában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Interdiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Buzás Norbert
társ-témavezető: Papp-Zipernovszky Orsolya
helyszín (magyar oldal): SZTE ÁOK
helyszín rövidítés: ÁOK


A kutatási téma leírása:

A téma a diabeteszes betegek egészségértésével, adherenciájával, énhatékonyságával és technológia elfogadásával, valamint ezeknek a betegség menedzselésére gyakorolt hatásával foglalkozik. Ennek keretében feltárjuk ezen tényezők jellegzetességeit, a köztük lévő összefüggéseket, és vizsgáljuk ezeknek a betegek objektív illetve szubjektív egészségi állapotára gyakorolt hatását. Foglalkozunk az egyes tényezőknek a betegellátás hatékonyságára illetve a betegség napi menedzselésére gyakorolt hatásaival is. Feltárjuk a betegek azon félelmeit és motivációit is, amik az új technológiák bevezetését segíthetik, illetve akadályozhatják. Magyar mintán a téma vizsgálata kérdőív validálást és fejlesztést is magában foglal.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol

Jelentkezési határidő: 2019-12-31


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. november 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )