Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Jármai Károly
Hegesztett tartályok optimális méretezése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
gépészeti tudományok
Sályi István Gépészeti tudományok Doktori Iskola

témavezető: Jármai Károly
helyszín (magyar oldal): Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet
helyszín rövidítés: EVG


A kutatási téma leírása:

Az innovatív tervezés során olyan szerkezeti variánsokat kell kifejleszteni, amelyek az eddigiekhez képest jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis könnyebbek, biztonságosabbak, gazdaságosabbak. A költségcsökkentéshez megfelelő költségfüggvény és hatékony matematikai szélsőérték-számító módszer szükséges.
A korszerű mérnöki teherviselő szerkezetek fő követelményei a biztonság, gyárthatóság és gazdaságosság. A kidolgozott optimális tervezési rendszer, amit felhasználhat a jelölt, biztosítja a biztonságot és gyárthatóságot a tervezési és gyártási feltételek kielégítésével és a gazdaságosságot a költségfüggvény minimálásával.
Fontos szempont az optimális tervezés ipari felhasználása, ezért reális számszerű modell-problémákon keresztül juthat el a jelölt az innovatív tervezés alkalmazására, az optimált variánsok összehasonlítására.
Az optimális méretezés alkalmazható hegesztett I és szekrénytartókra illetve oszlopokra, hegesztett kötésekre, csőszerkezetű rácsos tartókra, keretekre, bordázott lemezekre és héjakra. Fontos a korszerű matematikai függvényminimáló módszerek ismerete. Az alkalmazásokban tárgyalhatnak bunkert, távvezeték-tornyot, szállítószalag-hidat, tároló tartály tetőt, szélturbina-tornyot, csővezeték-erősítést, hegesztett kivágó prést, futódaru-hidat.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-02-28

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )