Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Bunford Nóra
Az affektív diszreguláció, agresszió, és funkcionális károsodások neurobiológiai rizikó- és védőfaktorai ADHD tüneteket mutató és tipikusan fejlődő serdülőkorúaknál

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Semmelweis Egyetem
klinikai orvostudományok
Mentális egészségtudományok Doktori Iskola

témavezető: Bunford Nóra
helyszín (magyar oldal): SE
helyszín rövidítés: SE


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja a jutalomfeldolgozás – mint az affektív diszreguláció egy etiológiai faktorának (és az azzal együtt járó agresszió és viselkedésproblémák, pl. dohányzás, alkohol/ drogfogyasztás, illetve kockázatos autóvezetés és szexualitás, és iskolai és társas funkcionális károsodások) – neurobiológiai alapjainak vizsgálata figyelemhiányos hiperaktivitási (ADHD) és viselkedészavar tüneteket mutató és tipikusan fejlődő serdülőknél.
A jutalomfeldolgozás két aspektusának (anticipáció és kezdeti fogékonyság) neurobiológiai alapjait funkcionális mágneses képalkotás [fMRI] segítségével mérjük. Genetikai és egyéb fiziológiai (ERP) adatok is rendelkezésre állnak majd.
A longitudinális kutatás a Lendület Fejlődéstani és Transzlációs Idegtudomány Kutatócsoport munkájának keretében zajlik.

Jelentkezés: Dr. Bunford Nóra: bunford.nora@ttk.mta.hu


Jelentkezési határidő: 2019-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )