Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Zsidó András Norbert
A vizuális kogníció működésének viselekdéses és fiziológiai korrelátumai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
pszichológiai tudományok
Pszichológia Doktori Iskola

témavezető: Zsidó András Norbert
helyszín (magyar oldal): PTE BTK Pszichológia Intézet
helyszín rövidítés: PTE


A kutatási téma leírása:

A kutatási téma elsődleges célja a vizuális kogníció - ezen belül is figyelem és memória - vizsgálata viselkedéses és fiziológiás mérőeljárásokkal. Lehetséges kutatási területek: fenyegető ingerek elsőbbségének vizsgálata, specifikus fóbiák és szorongásos zavarok, viselkedéses függőségek (internet, szociális média, okostelefon). A kutatás viselkedéses adatokra épít, mely kiegészíthető különböző fiziológiás mérésekkel, mint például bőrellenállás, elektrokardiográfia, szemmozgásvizsgálat, pupillometira. Mindemellett önbeszámolós kérdőívek is felvételre kerülnek. Ennek kapcsán előzetes adaptáció történik, mely során vizsgáljuk a tesztek validitását, reliabilitását és szükség esetén a megfelelő modern tesztelméleti módszerekkel rövidítjük hosszukat.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): felsőfokú
további elvárások: 
Statisztikai módszerekben való jártasság, nyitottság a számítógépes kísérlettervezés módszereinek megismerésére és empirikus munkára.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2019-12-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )