Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Cserni Tamás
ÚJ AUTOLÓG REKONSTRUKTÍV SEBÉSZETI ELJÁRÁSOK A GYERMEKSEBÉSZETBEN / GYERMEKUROLÓGIÁBAN

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
elméleti orvostudományok
Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola

témavezető: Cserni Tamás
helyszín (magyar oldal): Univ. Szeged, Fac. of Medicine, Institute of Surgical Research
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A mikrokeringés in-vivo real time intraoperatív monitorizálása lehetőséget ad a különböző műtétek a célszerv keringésére gyakorolt hatásának prompt vizsgálatára. Ez új dimenziókat nyithat a rekonstruktív sebészetben. A módszert sikerrel alakalmaztuk egy új műtéti eljárás a Spiral Intestinal Lengthening and Tailoring (SILT) kifejlesztésére, melyet rövidbél szindrómában szenvedő betegek belének hosszabítására használhatunk. A műtét már a klinikumban is bizonyított.
Ez az új munkaterv olyan kérdésekre fókuszál, mint pl. a vékonybél mikrokeringés sajátosságai (longitudinális és antimesenterialis intramuralis vascularis anastomosisok hatékonysága), biztonságos hólyagaugmentáció új módszere rövid mesenterium esetén, új intestinalis mucosa nélküli hólyagaugmentáció és hosszú, egyenes katéterezhető húgyúti stoma új műtéti koncepciója.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-06-18

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )